Vezi cum arată primul smartphone pliabil

Dacă ai crezut ca le-ai văzut pe toate, clar te-ai înșelat! Royole Corp a prezentat primul smartphone / tabletă pliabil, perfect funcțional – FlexPai. Device-ul de dimensiuni generoase, poate fi îndoit într-o formă de mărimea unei cărți de buzunar.

Chiar dacă nu poate fi privit cu adevărat ca o soluție practică pentru viața de zi cu zi, de vreme ce device-ul nu poate fi pliat perfect, iar soft-ul “agață” uneori, trebuie să privim cu entuziasm avansul tehnologic al companiei americane. Înființată acum 6 ani, compania a reușit într-un timp relativ scurt să implementeze cu succes tehnologia display-ului flexibil – o idee ce până nu demult părea doar un vis frumos.

Revenind la smarphone, puterea de procesare a terminalului este asigurată de un cip cu 8 nuclee produs de Snapdragon, alături de 6 GB memorie RAM. Compania mai spune că device-ul cu diagonala display-ului de 7.8 inch (AMOLED) are o grosime de 7.6 cm ș cântărește 320 de grame. Camera Camerele principale 16 + 20 megapixeli, au integrate stabilizator optic de imagine, autofocus și o deschidere focală de f/1.8.

Terminalul rulează Water OS 1.0 (versiune Android 9.0 modificată), are conectivitate WiFi și Bluetooth de ultimă generație, precum și USB Type-C.

Pasionații pot comanda modelul exclusivist ce are ca preț de pornire 1290 dolari (SUA).

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *