Niantic blochează permanent utilizatorii care trișează la Pokemon Go

pokemon-go-1

Compania care a dezvoltat fenomenul mondial Pokemon Go s-a pus serios pe treabă, blocând toți utilizatorii care trișează atunci când aleargă după simpaticele creaturi Pokemon.

Compania dorește astfel să elimine din sistem persoanele care nu urmează pașii normali, prinzând prin diverse metode neconvenționale caracterele Pokemon. Printre cei vizați sunt utilizatorii care modifică informațiile legate de poziționarea geografică alături de cei care folosesc anumite programe software ce le propulsează conturile în topul jucătorilor.

Noua politică implementată de Niantic a fost observată rapid de utilizatorii platformei Reddit, când a fost actualizată secțiunea FAQ – întrebări frecvente, motiv pentru care unele conturi ale aplicației Pokemon Go au fost blocate permanent.

pokemon-go-02

“Folosirea frauduloasă a locației geografice prin utilizarea a diverși emulatori, precum și modificarea parametrilor aplicației Pokemon Go sunt unul dintre motivele pentru care contul tău a fost blocat permanent” se arată pe site-ul oficial al aplicației Pokemon Go.

Compania nu oferă utilizatorilor blocați posibilitatea de a contesta decizia, chiar și în eventualitatea în care decizia luată a fost o simplă greșeală.

Însă, având în vedere popularitatea uriașă a aplicației, este de așteptat ca programatorii experimentați care au expus până în prezent breșele din aplicația Pokemon Go să continue demersurile, păcălind astfel sisteme de siguranță ale aplicației, oferind utilizatorilor sfaturi pentru a ajunge la nivele mai înalte cu muncă mai puțină.

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *