Facebook obligă utilizatorii să descarce o nouă aplicație, în caz contrar amenință că șterg toate fotografiile

facebook-moments

Facebook obligă utilizatorii să descarce o nouă aplicație, amenințându-i prin intermediul mesajelor private.

De această dată rețeaua socială a distribuit mesaje de tip alertă care avertizează utilizatorii cu privire la faptul că toate fotografiile sincronizate vor fi șterse până la data de 7 Iulie dacă nu instalează aplicația de sine stătătoare Moments .

Facebook a oferit utilizatorilor posibilitatea de a sincroniza automat fotografiile capturate cu ajutorul smartphone-ului încă din 2012, plasând pozele într-un folder privat. În urmă cu ceva timp gigantul american a introdus o nouă aplicație stătătoare intitulată Moments – Momente, care preia rolul folderului privat, gestionând astfel toate fotografiile sincronizate cu device-ul smart.

Potrivit site-ului TechCrunch, utilizatorii care au activată opțiunea de sincronizare au primit mesaje de tip alertă care îi îndeamnă să instaleze ultima versiune a aplicației Moments, în caz contrat toate fotografiile sincronizate până în acel moment vor fi șterse la data de 7 Iulie.

Un utilizator a postat pe Twitter următorul mesaj:

“Nici nu am bănuit că Facebook a sincronizat douăsprezece mii de fotografii, iar acum încearcă să le șteargă”.

Mesajul primit de la Facebook sună așa: “Fotografiile sincronizate de pe telefonul tău vor fi șterse în curând. De la începutul acestui an acestea sunt mutate în Moments, o nouă aplicație Facebook. Dacă vrei să îți păstrezi toate fotografiile instalează până la data de 12 Iulie aplicația Moments…”

facebook-Moments

Contactați de reporterii site-ului TechCrunch, purtătorii de cuvânt Facebook au refuzat să comenteze știrea.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *