Error 53 – Aveți mare grijă unde vă reparați iPhone-ul!

ios 9 iphone 6

Zeci de mii de smartphone-uri iPhone au devenit inutilizabile după ce au fost servisate în centre care nu sunt autorizate de Apple.

Cotidianul The Guardian explică pe larg într-un reportaj cum Eroarea 53 afectează terminalele iPhone 6, 6 Plus, iPhone 6s și 6s Plus.

Problema apare în momentul în care device-urile sunt reparate în service-uri care nu sunt autorizate de gigantul american. În cazul în care este înlocuit butonul de start Home, care include senzorul de amprentă Touch, smartphone-ul va afișa Eroarea 53, care blochează device-ul.

Ce se întâmplă de fapt?

Fiecare senzor de amprentă Touch ID este asignat unui iPhone unic, acesta devenind incompatibil în momentul în care este instalat pe un alt dispozitiv (chiar dacă este un model identic). Acest lucru se datorează în mare măsură cipului care stochează informațiile preluate de senzorul de amprentă, deoarece modulul securizează informațiile primite, blocând device-ul în momentul în care detectează un alt senzor de amprentă instalat.Touch-ID-technology-iPhone-6-Problema apare doar în cazul în care telefonul este reparat de o persoană care nu este autorizată de Apple. Chiar dacă după înlocuirea senzorului telefonul se comporta normal, în momentul în care utilizatorul dorește să actualizeze sistemul de operare sau să restaureze o bază de date mai veche din iCloud, terminalul sesizează prezența unui element străin (senzorul de amprentă) care nu este compatibil (d.p.d.v. software) cu smartphone-ul. În momentul următor, device-ul se va bloca, afișând Eroarea 53.

Singura soluție pentru această problemă este ca utilizatorul să achite contravaloarea reparației într-un service agreat de Apple. Cel mai probabil, în service-urile autorizate, cipul care stochează informațiile sensibile primește un set nou de instrucțiuni prin care noul senzor de amprentă va fi acceptat.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *