iPhone 8 va dezactiva automat notificările dacă utilizatorul folosește telefonul

Următorul vârf de lance pregătit de Apple – iPhone 8 ar urma să aibă integrat un senzor biometric capabil să scaneze fața utilizatorului. Pe lângă aspectul de securitate – recunoașterea facială care va permite deblocarea telefonului, senzorul ar urma să dezactiveze automat notificațiile audio de la aplicațiile precum Facebook, Messenger, WhatsApp etc. dacă utilizatorul folosește device-ul.

Săptămâna aceasta pe internet au apărut fragmente ale sistemul de operare (firmware) iOS care va fi integrat în iPhone 8. Programatorii entuziaști care au cercetat codul au evidențiat faptul că Apple lucrează la un nou senzor care va fi amplasat în partea frontală a device-ului. Acesta va avea rolul de a dezactiva sâcâitoarele notificări audio atunci când smartphone-ul este folosit activ de utilizator.

Mai exact, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să comute terminalul pe modul silențios pentru activa notificările audio atunci când utilizează telefonul.

Personal consider că una dintre cele mai neplăcute experiențe de utilizare ale iPhone-ului sunt notificările. Faptul că telefonul emite avertizări audio și în momentul în care poți observa clar că un mesaj urmează să îți fie expediat, rămâne momentan un mare minus.

AppleRumors mai notează faptul că noul senzor va fi capabil să identifice proprietarul de drept al telefonului, permițând deblocarea telefonului fără ca măcar acesta să fie atins de utilizator.

Așa cum ne-a obișnuit deja, Apple urmează sa anunțe oficial în Septembrie următorul iPhone, însă până atunci trebuie să ne mulțumim cu informațiile apărute în publicațiile de profil.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *