Galaxy Note 9 – primul smartphone ce integrează senzorul de amprentă direct în display ?

La momentul actual device-urile Galaxy S9 și S9+ sunt vârfurile de lance din portofoliul celor de la Samsung, lucru însă, care ar urma să se schimbe odată cu lansarea terminalului Galaxy Note 9.

Ultimele zvonuri arată că următoarea “navă amiral” – Note 9 urmează să introducă o nouă premieră: senzorul de amprentă integrat direct în display.

Conform ultimelor informații apărute, inginerii sud-coreeni au reușit să creeze un display “infinit” care integrează senzorul de amprentă sub sticla protectoare, astfel, display-ul terminalului nu va mai fi “segmentat” în partea inferioară.

Măsura vine pe fondul problemelor pe care specialiștii în securitate le-au descoperit la terminalele Galaxy S8 și S9. Device-urile folosesc doar recunoașterea facială 2D (scanarea irisului) pentru a autentifica utilizatorului. Conform specialiștilor, dispozitivele Samsung sunt mai puțin sigure față de iPhone X care folosește tehnologia similară – însă cu scanarea facială tip 3D (Face ID), care nu prezintă la fel de multe vulnerabilități.

Deocamdată informațiile care circulă despre următorul vârf de gamă al sud-coreenilor sunt foarte puține, însă analiști se așteaptă la un terminal mai rapid și mai performant față de predecesorul Note 8.

Puterea de procesare ar urma să fie livrată de un cip cu opt nuclee – Snapdragon 845, alături de 6 GB memorie RAM. Acumulatorul ar urma să ofere o autonomie de până la 2 zile de utilizare intensă.

Calculele arată că data cea mai probabilă de lansare a noului terminal ar fi în a doua jumătate a lunii August.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *