Faceți cunoștință cu Daisy, robotul de la Apple care se ocupă de reciclarea iPhone-urilor

Cu puțin înainte de celebrarea anuală a zilei Pământului (22 Aprilie), Apple își arată susținerea față de mediul înconjurător, prezentând robotul Daisy.

Robotul are un scop precis: acela de a dezmembra iPhone-urile returnate de utilizatori, reciclând astfel materialele care ar putea dăuna mediului înconjurător. Apple pretinde că robotul dezasamblează mult mai rapid și eficient iPhone-urile folosite, ne-mai fiind nevoie de intervenția umană.

Daisy dezmembrează până la 200 de terminale pe oră, separând componentele smartphone-urilor pe categorii, acestea find mai ușor manipulat. Apple dorește astfel să continue politica de impact minim asupra mediului înconjurător, reutilizând “deșeurile” rezultate. Prin reciclare se economisesc materialele folosite la producția noilor terminale, gigantul din Cupertino contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ce contribuie la încălzirea globală.

Apple face pași concreți pentru a susține mediul înconjurător, recent gigantul IT, anunțând faptul că toate magazinele de prezentare a produselor, spațiile utilizate în lanțul de aprovizionare, precum și infrastructura fizică sunt alimentate cu energie “verde” regenerabilă.

Știai că? 

După numărul activelor totale și a veniturilor, Apple este cea mai mare companie de IT din lume și al doilea producător mondial de telefoane mobile.

Apple deține mai mulți bani cash decât întreaga Trezorerie a Statelor Unite.

Peste 115.000 de persoane lucrează pentru Apple.

în 2012, Apple a comercializat zilnic aproximativ 340.000 de smartphone-uri iPhone.

Gigantul IT încasează 300.000 $ în fiecare minut.

Co-Fondatorul Apple și-a vândut jumătate din acțiuni pentru 800$. Astăzi, acestea ar valora 35 miliarde de dolari.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *