Modulo, încărcătorul de buzunar care rezolvă problema telefoanelor cu baterie slabă

idapt-modulo

Un nou sistem de încărcare portabilă revoluționează modul de alimentare a telefoanelor și a tabletelor. Modulo, dezvoltat de compania spaniolă IDAPT, este un gadget care poate alimenta orice dispozitiv prin USB. Marele avantaj este dimensiunea redusă și eficiența sporită de încărcare a dispozitivelor.

Viețile noastre se bazează din ce în ce mai mult pe dispozitivele electronice, de aceea am gândit acest concept de alimentare portabilă a dispozitivelor – spune Jacques Giribet, CEO-ul celor de la IDAPT.

Odată ce un dispozitiv electronic este conectat la Modulo, fie cu accesoriul original sau cu  mini cablu oferit de compania IDAPT, acumulatorul dispozitivului începe să se încarce instant fără alte bătăi de cap. “Bateria de rezervă” poate fi atașată în spatele telefonului, aplicându-se două benzi speciale, care nu lasă nici o urmă pe carcasa telefonului. Atașând mai multe dispozitive Modulo la telefonul sau tableta dorită, încărcarea se face mult mai rapid neafectând durata de viață a bateriei.  De exemplu un dispozitiv Modulo ar fi suficient pentru a alimenta un telefon, la fel de rapid ca și un încărcător conectat la o priză, dar pentru o tabletă este nevoie de două dispozitive Modulo pentru o încărcare în cel mai scurt timp.

idapt

Modulo poate fi alimentat de la priză, în timp ce se poate conecta la o rețea Wi-Fi. Partea interesantă a dispozitivului, este că poate rezista aproximativ  șase luni la o singură încărcare complectă, spun reprezentanții companiei.

Pe piață există o mulțime de astfel de produse portabile, care alimentează bateria telefoanelor sau a tabletelor.  Potrivit lui Giribet, ceea ce face ca dispozitivul să fie mai special față de restul produselor, este faptul că Modulo are o compatibilitate cu foarte multe dispozitive, iar acesta cântărește doar 68 de grame și la dimensiuni nu depășește un card de credit.

Pentru mulți dintre noi bateriile terminalelor ne dau mari bătăi de cap, mai ales  atunci când folosim internetul pe cartelă, ne jucăm sau vizionăm un film și nu avem la îndemână o priză pentru a încărca dispozitivul. Având un astfel de gadget ușor de purtat și cu o autonomie așa mare, aceste dispozitive ne fac viața mult mai ușoară.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *