Exclusiv! Apple negociază achiziția Beats Electronics pentru suma de 3.2 miliarde de dolari

beats-by dr-dreeAfacerea ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.  Între timp acțiunile celor de la Apple au rămas intacte  în orele după tranzacționare. În cazul în care zvonul cu privire la achiziția făcută de Apple este adevărat, acestă tranzacție este cea mai mare achiziție făcută de Apple vreodată. De fapt, este pentru prima dată când Apple cumpără o companie așa de mare și populară precum Beats.

Compania a fost fondată de rapperul  Dr. Dre și producătorul muzical Jimmy Iovine. Beats, produce foarte multe produse audio, inclusiv o linie de căști foarte scumpe, dar extrem de populare în rândul consumatorilor. Aceștia au lansat recent și un serviciu de muzică online similar Spotify, numit Beats Music.

Beats-By-Dre-1

Cei de la Apple, ar putea folosi serviciul Beats Music pentru a crește popularitatea propriului post muzical iTunes radio, serviciu care este similar Beats Music, dar care nu este așa de popular  deoarece are un număr scăzut de piese.

În ceea ce privește produsul cel mai important oferit pe piață de Beats Electronics, căștile, acestea sunt foarte populare în rândul consumatorilor, în special datorită designului,  dar audiofilii împătimiți le-au acordat calificative slabe.

Beats Electronics are o istorie foarte interesantă. Cei de la HTC au achiziționat în anul 2011 50.1 % din companie, folosindu-se de brandul acestora și de tehnologia audio în producerea propriilor telefoane inteligente, dar parteneriatul  nu a fost unul de  lungă durată. La nici un an de la vânzarea companiei, Beats a cumpărat înapoi 25 %  de la HTC  pentru suma de 150 milioane de dolari. În 2013, Beats au mai cheltuit 256 milioane de dolari pentru a cumpăra restul de 25 % din companie.

lebron-beats-by-dre-1024x578

Compania Beats a fost evaluata de Carlyle Grup la aproximativ 1 miliard de dolari, dar dacă Apple este dispusă să plătească în prezent 3.2 miliarde de dolari înseamnă ca Beats și-a triplat valoarea în doar câteva luni.

Urmăriți și un super spot publicitar realizat de cei de la Beats:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *