Samsung va lansa Galaxy Tab S, cu display Super AMOLED 2560×1600 și senzor de amprentă

samsung-galaxy-s-wifi5-1

Potrivit celor de la SamMobile, Samsung plănuiește să introducă pe piață o nouă tabletă, Galaxy Tab S, cu display de înaltă rezoluție super AMOLED și senzor de amprentă. Noua tableta va avea un display cu rezoluția de 2560 x 1600 WQXGA.  Această rezoluție este identică cu un alt produs oferit recent de Samsung,  Galaxy Note Pro, dar cu mențiunea că acesta folosește display LCD, mult inferior celui AMOLED. Samsung s-au hotărât să introducă display-ul super AMOLED și pe tablete. Acesta a fost implementat cu succes la smartphone-uri de câțiva ani. Super AMOLED se diferențiază față de restul display-urilor de pe piață prin culori mult mai saturare iar redarea culorii negre este excelentă. Samsung a introdus pentru prima dată un display super AMOLED la tableta Galaxy Tab 7.7 în anul 2012, dar la o rezoluție mult mai mică.

galaxy tab s (2)

Senzorul de amprentă va fi încorporat în interiorul butonului Home al tabletei. Cei de la SamMobile, mai spun că noul senzor va fi identic cu cel de pe telefonul Galaxy S5. Pe lângă deblocarea device-ului, utilizatorul mai  poate efectua și plăți online prin Pay Pal și să seteze anumite fișiere în modul privat care să poată fi accesate doar cu ajutorul amprentei.

galaxy tab s (1)

Noua tabletă va fi disponibilă în două versiuni, de 8.4 inch și 10.5 inch, iar o altă caracteristică interesantă, este că ambele produse vor fi mult mai subțiri față de Galaxy Tab 4, pentru un confort sporit.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *