Primul telefon modular din lume va fi lansat abia în 2016

project-ara-

Smartphone-ul modular, cel mai ambițios proiect de la Google, va fi lansat abia în 2016.

Ara este proiectul de la Google care se ocupă cu dezvoltarea și producerea primului smartphone modular din lume. Ideea gigantului din Redmond este cel puțin interesantă: utilizatorul cumpără o carcasă (sau mai bine spus un șasiu) pe care îl poate personaliza în funcție de propriile preferințe. Astfel, utilizatorul poate alege cum va arăta și funcționa propriul smartphone. Google va produce separat modulele hardware: camera, procesor, display, memorie ram, capacitate de stocare etc.

În cazul în care clientul vrea să aibă un procesor mai puternic, dar nu dorește neapărat să înlocuiască tot telefonul, are posibilitatea să înlocuiască doar modulul vizat. Costurile pentru utilizator vor fi mult mai mici și în cazul în care telefonul suferă din cauza contactului cu asfaltul, unde de cele mai multe ori display-ul cedează primul. Schimbarea ecranului defect se va face direct acasă (fără intervenția costisitoare a unui service specializat), costurile totale rezumându-se doar la achiziția modulului dedicat. Utilizatorul va proceda în mod asemănător dacă dorește să facă un upgrade la o cameră de fotografiat mai puternică sau la o capacitate de stocare a datelor extinsă. Înlocuirea unui simplu modul în funcție de propriile preferințe va personaliza smartphone-ul în mod inedit, reducând dramatic costurile.

Reprezentanții Google au declarat că comercializarea smartphone-ului modular se va face abia în 2016 în cadrul unui program pilot în Puerto Rico, deoarece  „țara asta oferă o diversitate uimitoare a populației”.

Tu ce părere ai despre primul smartphone modular ?

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. razvan says:

    ce drag imi e ca ai furat pozele mashable fara sa pui sursa. lucrezi la click?

  2. razvan says:

    corect, nu trebuie să le pui și link! iertare, maestre.

  3. razvan says:

    nu ne certam, dar e o practica buna sa pui sursele. ca nu toti stiu ce e mashable (admitem ca exista macar 1 care nu stie). plus ca daca mashable e sursa, nu trebuie sa se bucure si ei de un backlink?

  4. razvan says:

    si e un obicei sanatos si pentru tine, daca tu il linkuiesti pe dorel, dorel o sa intre macar de curiozitate la tine. si daca ii place, o sa se intoarca. sau macar o sa te linkuiasca si el, in vreun articol unde face referire la ce zici tu (ca a aflat ca existi). ok, mashable nu sunt romani si sunt imensi, dar tot merita backlink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *