Google urmează să lanseze succesorul lui Pixel

Google-Pixel (3)

Pixel reprezintă vârful de gamă din portofoliul celor de la Google, permițând gigantului din Mountain View să concureze de la egal la egal cu rivalii de la Apple, consolidând astfel și reputația propriului sistem de operare – Android.

Vânzările terminalelor Pixel au fost constante chiar și în ciuda problemelor pe care Google le-a întâmpinat cu stocul componentelor. Însă, acest lucru, nu a atenuat planurile companiei de a investii în viitoarele proiecte, Rick Osterloh, VP Hardware de la Google, confirmând faptul că Pixel are un succesor care urmează să apară pe piață în decursul acestui an.

“Industria a impus un ritm anual (lansarea de terminale noi în fiecare an). Așa că fiți siguri că noi îl vom urma” a declarat Osterloh. “Puteți conta pe un succesor care își va face apariția în acest an, chiar dacă la acest moment nu vă pot da o data exactă a lansării” a mai completat acesta.

Chiar dacă Google “scapă” foarte puține informații înaintea lansărilor oficiale, ciclul de dezvoltare al produselor dezvoltate de gigantul american, sugerează faptul că Pixel 2 va fi comercializat în al patrulea trimestru al anului.

Google-Pixel (1)

Specificații Google Pixel 2016 :

  • Display AMOLED de 5.5 inch cu rezoluție Full HD protejat de Gorilla Glass 4
  • Puterea de calcul asigurată de un procesor cu opt nuclee alături de 4 GB memorie RAM
  • 32/128 GB capacitatea de stocare
  • Camera principala cu senzor 12.3 mega pixeli și deschidere focala 2.0
  • Senzor amprenta, USB Type C, baterie 2770 mAh
  • Android 7.1 Nougat

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *