Au apărut primele poze cu Pixel – smartphone-ul brand-uit de Google

google-pixel-smartphone-1

Dintr-o neatenție, un site din Marea Britanie a stricat prematur sărbătoarea celor de la Google, publicând pe site-ul oficial fotografii și o listă completă de specificații tehnice cu primul smartphone brand-uit de Google – Pixel și Pixel XL. “Eroarea” a fost inițial remarcată de site-ul 9to5Google, care a apucat să realizeze și să publice câteva capturi de ecran cu noul terminal produs de gigantul american.

Design

La o primă vedere remarcăm faptul că Pixel împrumută puțin din design-ul terminalelor iPhone produse de Apple. Liniile de demarcație ale antenei alături de rotunjirea extremităților carcasei îți vor aminti inevitabil de terminalul iPhone 6. Carcasa metalică, frumos finisată, înconjoară display-ul device-ului, oferind senzația unui smartphone premium. Butoanele On/Off și volum sunt amplasate în marginea dreaptă a carcasei. Privit din față, smartphone-ul pare foarte “curat”, datorită faptului că Google a preferat să integreze butoanele principale Înapoi, Home și Meniu direct în display, eliberând astfel zona situată în proximitatea inferioară a display-ului.

google-pixel-smartphone-1

Componente hardware

Display-ului terminalului Pixel măsoară 5 inch în diagonală și are integrat un display full HD AMOLED. Puterea de procesare este asigurată de cipul 821 cu patru nuclee produs de Snapdragon alături de 4 GB memorie RAM. Utilizatorii au la dispoziție două modele cu capacitate de stocare de 32 sau 128 GB, ambele terminale suportând card microSD. Camera principală are 12 megapixeli, iar cea secundară 8 megapixeli. Device-ul se bazează pe un acumulator de 2770 miliamperi, care ar trebui să ofere energie pentru 2 zile de utilizare.

Fratele mai mare – Pixel XL  se diferențiază la exterior doar prin dimensiunea display-ului de 5.5 inch și rezoluție mai bună – quad HD. Surprinzător, Google alege să echipeze ambele terminale cu componente hardware identice, Pixel XL diferențiindu-se doar prin acumulatorul de 3250 miliamperi.

Ambele smartphone-uri suportă conectivitate USB tip C și au integrat senzor de amprentă – amplasat în partea din spate. Fiind telefon patentat de Google, era normal ca smartphone-urile Pixel să ruleze cel mai nou sistem de operare Android – Nougat 7.1.

Detaliile legate de comercializare și prețul de achiziție le vom afla cu siguranță în cadrul evenimentului oficial găzduit de Google.

google-pixel-smartphone-2

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. October 5, 2016

    […] dedicate realității virtuale. Căștile – Daydream sunt compatibile cu noul smartphone – Pixel prezentat în cadrul aceluiași […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *