Google a prezentat publicului larg primul smartphone pentru buget redus, destinat persoanelor care locuiesc în țările slab dezvoltate. Gigantul din Mountain View mizează pe faptul că acest telefon se va vinde foarte bine , deoarece device-ul este perfect pentru persoanele care își doresc un telefon inteligent nou, la un preț decent.
Terminalul are un display de 4.5 inch, 1 GB memorie RAM, procesor quad-core tactat la 1.3 GHz, suport dual-SIM, cameră foto cu flash, card microSD și radioFM. Marele atu al acestuia este prețul de comercializare: doar 350 ron.
Telefoane similare au fost lansate de Firefox și Nokia în ultima perioadă, iar Google urmează trendul în materie de telefoane inteligente ieftine. Experiența de utilizare a consumatorului a fost pusă pe primul plan atunci când Google a proiectat acest telefon. Având un design simplist, carcasă din plastic rotunjită la margini și un ecran de dimensiuni acceptabile, telefonul se achită cu biro de cele mai comune sarcini pe care le poate primi de la un utilizator: apeluri, mesaje, internet, poze, muzică, etc. În fond, o persoană care nu are prea multe pretenții de la un telefon, va fi încântată de aptitudinile acestui terminal. Faptul că are dual-sim și cameră foto cu bliț îl face din punctul meu de vedere câștigător între competitori.
Telefonul va rula sistemul de operare Android fără interfață personalizată, iar Google va oferi update-uri în mod direct telefonului. Acesta este un lucru bun, dacă ne gândim că unele companii au lansat telefoane ieftine cu interfețe personalizate dar au uitat să facă update-uri la sistemul de operare, lăsând utilizatorii cu ochii în soare. De ce este important ca telefonul să primească actualizări periodice? În primul rând din motive de securitate: Dacă folosești un sistem de operare neactualizat, securitatea datelor personale poate să fie compromisă, deoarece persoanele rău intenționate exploatează fiecare bug nereparat de producător. În al doilea rând din motive comerciale: cine vrea un telefon inteligent pe care să nu poată instala aplicații sau jocuri de ultimă generație? Majoritatea producătorilor care oferă aplicații, jocuri sau servicii în magazinele virtuale, cer utilizatorilor să își facă ultimele actualizări de software, restricționând altfel instalarea acestora.
Chiar dacă India este a doua piață ca mărime din lume, telefoanele inteligente abia acum își fac simțită prezență în rândul locuitorilor. Ca atare Google a întrevăzut o oportunitate de dezvoltare importantă în cadrul pieței indiene. Un model de succes în vânzarea smartphone-urilor ieftine îl reprezintă Microsoft, care se pare că a dat lovitura cu gama low-cost Nokia Lumia. Chiar dacă Android One este destinat în special țărilor aflate în curs de dezvoltare cu un număr mare de locuitori (India, Indonezia, Filipine, etc.) nu este exclus ca Google să livreze telefonul și restul țărilor de pe tot mapamondul.
Comentarii recente