80 de ron! Atâta va costa cel mai nou smartphone produs de Mozilla

mozilla-smartphone

În timpul congresului dedicat telefoanelor de la Barcelona, au apărut zvonuri cum că Mozilla pregătește lansarea unui smartphone la un preț de aproximativ 80 ron. Astazi Mozilla a făcut un anunț oficial în care a declarat că dorește să lanseze un telefon low-cost în următoarele luni.

“Dorim ca acest telefon să fie accesibil tuturor persoanelor, iar prin prețul mic sperăm să convingem lumea să cumpere telefonul și să facilitam accesul la internet pentru cât mai multe persoane. De altfel terminalele vor avea propriul sistem de operare – Firefox, facilitând astfel accesul la internet și oferind o experiență cât mai bună de utilizare”, a declarat un reprezentant al companiei Mozilla.

Telefonul va fi destinat în principal cetățenilor din India și Indonesia. Potrivit unui raport recent, India este pregătită pentru a deveni cea mai mare piață pentru utilizatorii de smartphone-uri, pentru prima dată în 2014. Acaparând atenția cu telefoane inteligente la prețuri mici, Firefox speră să dea lovitura în acest segment unde concurența este atât de acerbă. Pentru a-și consolida poziția în fața celor de la Android în Asia, Mozilla a anunțat colaborarea cu Chunghwa Telecom, cel mai mare operator telecom din Taiwan. Potrivit unor surse din interior, Mozilla va lansa terminalul la preț redus la finele acestui an.

Nu este exclus dacă vânzările se vor ridica la nivelul scontat Mozilla să introducă telefoanele și pe piațele din Europa.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. August 11, 2014

    […] cu care doar vorbesc sau trimit mesaje, Nokia 130 pare a fi candidatul ideal (atâta timp cât telefonul oferit de Firefox va fi disponibil doar în India) pentru a îndeplini aceste funcții cu brio. Rămâne de văzut […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *