Apple anunță număr record de precomenzi pentru iPhone 6

apple-iphone-6-1După ce au anunțat săptămâna trecută că într-o singură noapte s-au comandat  cele mai multe telefoane iPhone din istorie, astăzi CEO-ul de la Apple, Tim Cook a anunțat într-o declarație că compania a stabilit un nou record în materie de precomenzi. Peste 4 milioane de persoane au pre-comandat iPhone 6 sau iPhone 6 Plus în doar 24 de ore. Prin comparație, în anul 2012 după prezentarea oficială a terminalului iPhone 5, au fost înregistrate nu mai puțin de 2 milioane de precomenzi în exact 24 de ore.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus  sunt cele mai bune telefoane din istoria companiei, iar noi suntem încântați de faptul că clienții noștri ne iubesc produsele la fel de mult cum o facem și noi. Precomenzile pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus au atins un nou record, iar noi suntem nerăbdători să livram cât mai repede produsele clienților noștri” a declarat CEO-ul de la Apple, Tim Cook.

“Cererea pentru iPhone 6 este uriașă, iar precomenzile au depășit cu mult stocul nostru inițial. Chiar dacă vom livra foarte multe telefoane începând de vineri, cele mai multe comenzi sunt programate să fie onorate în luna Octombrie” se arată într-un comunicat oficial de pe pagina Apple.

iPhone 6 este cel mai mediatizat produs tech în aceste zile. Apple a declarat că iPhone 6 și iPhone 6 Plus reprezintă cel mai mare progres din toată istoria telefonului iPhone, iPhone 6 fiind de 50 de ori mai puternic față de primul model lansat în vara anului 2007. Apple a îmbunătățit design-ul telefonului, rotunjind marginile, redesenând butoanele de volum și mutând butonul power în partea dreaptă. Ambele telefoane au display-uri Retina HD cu folie de safir, procesoare noi A8 cu arhitectură pe 64 de biți, cameră foto și senzor de amprentă îmbunătățite. Marea noutate a telefoanelor o reprezintă  conexiunea NFC, prin care se pot realiza plățile electronice foarte simplu cu ajutorul aplicației Apple Pay. Noul iPhone va rula sistemul de operare iOS 8. Sistemul de operare este mult îmbunătățit față de versiunea iOS 7, acesta fiind mai rapid, mai intuitiv, oferind o experiență și mai plăcută utilizatorului atunci când folosește aplicațiile mesaje, fotografii, hărți, etc. Health, aplicația care oferă o imagine clară despre sănătatea utilizatorului este inclusă în iOS 8.

Chiar dacă sunt mulți criticii care spun că Apple este în lipsă gravă de ideii, iar produsele acestora nu mai dau tonul în materie de tehnologie, ci mai degrabă copiază alte modele, cifrele arată că oamenii încă acordă încredere companiei din Cupertino,  dovadă fiind comanda fabuloasă de 4 milioane de device-uri doar 24 de ore.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *