Hackerii au FURAT monede virtuale in valoare de 40 MILIOANE de euro

Hackerii au furat monede virtuale în valoare de 40 milioane de euro de la Biance, unul dintre liderii mondiali în materie de tranzacții online.

Nu mai puțin de 7000 de monede au fost retrase de “pălăriile negre” din portofelele virtuale ale clienților. Hackerii au folosit mai multe metode precum phishing sau viruși, prin care au obținut în mod fraudulos monedele virtuale de la utilizatorii naivi.

Veste bună însă pentru clienții afectați de atacurile cibernetice

Reprezentanții Biance au anunțat că portofelele electronice ale clienților nu vor avea de suferit. Compania va suporta pierderile generate de hackeri, apelând la propriul fond de active.

Indicele pentru cea mai populară moneda virtuală – Bitcoin a înregistrat o ușoară scădere odată cu aflarea veștilor despre atacul cibernetic.

Anul trecut au fost furate cripto monede în valoare de peste 900 milioane EURO, atacatorii vizând atât companiile care se ocupă cu intermedierea tranzacțiilor cât și infrastructura care oferă servicii online precum portofel virtual.

Compania a anunțat că a suspendat toate depozitele și retragerile de monede virtuale până la finalizarea anchetei care va dura aproximativ o săptămână.

 

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *