Tesla prezintă noul modul “fără șofer” pentru Model 3

Tesla, companie recunoscută pentru pionieratul din industria automotive și energie, prezintă o noua actualizare a modului “fără șofer” pentru autoturismul Model 3. 

Planurile companiei americane de a realiza o flotă de taxi-uri care se vor conduce fără șofer par tot mai aproape de realitate. Modulul ce oferă autonomie nu este o noutate pentru autoturismele produse de Tesla, însă, până în prezent acesta are anumite limitări. Șoferul trebuie să țină permanent mâinile pe volan, iar traseul autonom cuprindea doar autostrăzi, nu și drumuri lăturalnice.

Conform noii prezentări, Tesla pregătește o nouă actualizare software ce va schimba radical experiența de utilizare a unui vehicul autonom. Astfel, șoferul pasagerul nu va mai fi condiționat de amplasarea mâinilor în zona volanului, iar traseele autonome pot fi selectate chiar dacă acestea cuprind și drumuri secundare sau mai puțin utilizate.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *