Huawei lansează PRIMUL echipament de comunicații 5G pentru automobile

Huawei, unul dintre principalii jucători din sectorul telecom, lansează primul echipament de comunicații 5G. Modulul, destinat industriei automotive, reprezintă un semn clar al ambiției de a deveni un furnizor-cheie al sectorului autovehicule autonome interconectate. 

Chinezii de la Huawei, spun că modulul MH5000 permite conectarea autovehiculului la rețele wireless de mare viteză, facilitând astfel partajarea informațiilor într-un timp semnificativ mai redus față de o rețea 4G “standard”.

“Modulul nostru reprezintă un important produs pentru viitorul transport autonom al autoturismelor, provocând în același timp  producătorii auto pentru implementarea epocii 5G” se arată în comunicatul oficial remis de Huawei.

Bine, bine, dar ce este acest 5G ? 

5G este a cincea generație de conectivitate a internetului mobil, utilizând o tehnologie radio nouă, care promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare a datelor, acoperire mai largă şi conexiuni mai stabile.

De ce 5G ? 

Cisco, unul dintre cei mai reputați producători de echipamente destinate rețelisticii, afirmă că până la finele anului 2021 traficul de date mobile la nivel global va crește de până la 7 ori.

Știai că? 

  • Huawei își schimbă prin rotație CEO-ul o dată la 6 luni;
  • Au investit peste 60.4 miliarde dolari în ultimii 10 ani;
  •  Este cel mai mare producător de echipament telecom din lume;
  • Au înființat propria Universitate;

 

sursa foto & text

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *