Volkswagen permite deblocarea autovehiculelor prin comandă vocală

Volkswagen introduce o nouă caracterisitică interesantă: blocarea și deblocarea autovehiculelor direct prin comanda vocală cu ajutorul asistentului virtual Siri.

Proprietarii de vehicule Volkswagen compatibile cu aplicația Car-Net (dezvoltată de producătorul bavarez), au de acum posibilitatea de a interacționa cu asistentul virtual Siri, trimițând comenzi spre autovehicul direct de pe smartphone.

Prin intermediul aplicației sau a comenzilor vocale, utilizatorii pot solicita asistentului virtual informații despre autonomia de funcționare a vehiculului, identificarea acestuia prin semnale acustice într-o parcare, blocarea sau deblocarea acestuia.

De asemenea, aplicația oferă informații complete despre starea autovehiculului (portiere sau geamuri deschise), setarea temperaturii interioare, următoarea revizie, ultima locație în parcare și un pachet pentru familie: alertă de viteză, alertă de frontieră sau chiar alertă când autovehiculul este manipulat de un valet.

“Volkswagen încearcă în mod constant să inoveze aplicația Car-Net pentru a fi și mai relevantă față de nevoile clienților noștri. De acum, utilizarea și interacționarea cu autovehiculul se realizează mult mai ușor și intuitiv.” a declarat Abdallah Shanti,  Global Chief Information Officer Volkswagen Brand  SUA.

Vezi mai jos 5 lucruri interesante despre compania Volkswagen

  1. Majoritatea vehiculelor VW sunt denumite după curenții oceanici – VW Golf poartă numele curentului oceanic Gulf Stream.
  2. 57 de persoane au intrat într-un singur VW Beetle, stabilind astfel un Record Mondial.
  3. VW este a 7 cea mai mare companie din lume.
  4. Bavarezii au oferit compensații financiare mămicilor care au dat naștere într-un VW Beetle.
  5. În 1955, VW a celebrat fabricarea vehiculului cu numărul 1 milion.

 

sursa text și foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *