Mercedes-Benz Actros, noul rege al șoselelor

Noul Mercedes-Benz Actros înglobează cele mai noi tehnologii – direcție semi-autonoma asistată și înlocuirea oglinzilor tradiționale în favoarea camerelor video de înaltă definiție.

Prezentat în cadrul evenimentului IAA Commercial Vehicles Show, Hanover (Germania) noul camion Actros, reprezinta vârful de gamă din curtea bavarezilor de la Mercedes-Benz. Camionul integrează tehnica de ultima generație, menită să asigure un confort sporit pentru șofer, oferind totodată un plus de siguranță pentru restul participanților la trafic.

Poate unul dintre cele mai importante update-uri îl reprezinta Active Drive Assist. Noua tehnologie, facilitează manevrarea camionului, prin asistarea vitezei de deplasare, frânare sau chiar schimbarea direcției de deplasare. Mercedes susține că indiferent de viteza de deplasare, camionul va fi capabil să ofere un plus de siguranță și confort, detectând automat situațiile de risc, optimizând în același timp consumul de carburant. Sistemul inteligent se “încrede” atât în sistemul radar integrat cât și în camerele video de înaltă definiție.

Aerodinamica camionului a fost de asemenea îmbunătățită, inginerii bavarezi optând pentru înlocuirea oglinzilor exterioare cu un sistem video performant, capabil să detecteze obiectele aflate în “unghiurile moarte”.  Camerele video transmit imaginile pe display-uri cu diagonala de 15 inch, analizând situația din trafic în timp real.

Așa cum era de așteptat, Mercedes pune accent sporit și pe confortul șoferului, cabina “suferind” o serie de actualizări importante. Consola centrala încorporează de acum două display-uri: central – care oferă informațiile de interes general (viteza de deplasare, consumul de carburant, etc) și consola multimedia care suporta conectivitatea terminalelor Android sau iOS.

Mercedes spune ca noile camioane vor fi disponibile pentru comercializare până la finele anului. Și dacă tot am adus vorba de comercializare, persoanele interesate de acest subiect pot arunca o privire aici.

Kleyntrucks, reprezinta unul dintre cele mai importante site-uri de profil, comercializând utilitare second-hand 100% verificate de personal specializat în domeniu.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *