Fa cunoștința cu noile bijuterii marca Apple – iPhone Xs & Xs Max

12 Septembrie, este cu siguranță, ziua cea mai așteptată din an de majoritatea împătimiților de tehnologie. An de an, in aceasta zi, Apple prezintă cele mai noi vârfuri de gama in materie de ceasuri inteligente, tablete și smartphone-uri.

iPhone Xs si iPhone Xs Max sunt cele mai noi iPhone-uri marca Apple. Device-urile vin in completarea fostei nave amiral – iPhone X.

Design – Just gorgeous

Smartphone-urile de  5.8 si 6.5 inch au integrat cel mai nou display Sper Retina screen (OLED). Apple spune ca display-ul este protejat de cea mai durabila sticla de pe piața la momentul actual. In cadrul prezentării, Tim Cook (CEO-ul Apple), a pus accent pe dimensiunea redusa a device-ului iPhone Xs Max comparativ cu iPhone 8 Plus, dar și pe faptul ca display-ul celei mai noi bijuterii, este cu un inch mai generos. Ambele terminale sunt certificate IP 68, adică, rezistenta la lichide (apa sărata, bere sau suc) pana la 30 de minute.

Device-urile folosesc cea mai noua tehnologie 3D Touch (pe toată suprafața ecranului).  Face ID, securizează autentificarea biometrica, despre care Apple afirma ca folosește cel mai rapid și sigur algoritm.

In cadrul prezentării s-a insistat și pe realitatea augmentata: Animoji – emoticon-ele patentate de Apple care înregistrează expresia faciala a utilizatorului, convertind-o într-o animație. De asemenea, tot in cadrul prezentării, a fost realizat un scurt demo in care s-au prezentat avantajele utilizării unui iPhone in activitatiile virtuale (jocuri, antrenamente, etc).

Hardware – schimbări mici, dar importante

Ambele smartphone-uri au puterea de procesare asigurata de cel mai nou cip – A12 bionic. Cip, despre care Apple afirma ca integrează nu mai putin de 6.9 miliarde tranzistori. Pastila de siliciu “adăpostește” 6 core CPU și 4 core GPU.

iPhone Xs si iPhone Xs Max au doua camere de fotografiat, de 12 megapixeli (camera principala) cu deschidere focala f/1.8 (smart HDR) si secundara de 7 megapixeli.

Ambele device-uri suporta tehnologia Wireless charging.

Smartphone-urile pot fi achiziționate pentru suma de 1000 dolari (iPhone Xs) si 1100 iPhone Xs Max.

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *