Da! Apple a prezentat noul ceas inteligent AppleWatch 4

Apple a prezentat ultima versiunea a ceasului inteligent – AppleWatch in cadrul unui eveniment găzduit in sala ce ii poarta numele regretatului co-fondator Steve Jobs.

Noul device beneficiază de un display cu 30 % mai generos, fiind integrat perfect in carcasa metalica. Inginerii gigantului din Cupertino au dezvoltat o noua interfața care îmbunătățește radical experiența de utilizare, astfel, utilizatorul va avea la dispoziție mai mult conținut media și gadget-uri multiple (razele UV,  Fitness & Health, organizator, agenda, email, etc) integrate in ecranul principal.

Apple spune ca noul ceas inteligent se focuseaza pe trei elemente cheie:

  1. Celular – Difuzoare ce oferă un sunet mult îmbunătățit. Microfonul a fost mutat in partea stânga, evitându-se astfel, eco-ul din timpul apelurilor.
  2. Fitness – Fall Detection – datorita algoritmilor, device-ul analizează in timp real mișcările utilizatorului, intuind dacă acesta urmează sa cada sau sa alunece, oferind o avertizare sonora.
  3. Health – EKG – device-ul este capabil sa înregistreze activitățile electrice ale inimii (electrocardiograma), stocând datele in folder-ul personal. Astfel, utilizatorul va avea la dispoziție un istoric complect al activității electrice a cordului.

Device-urile vor fi disponibile in trei culori: silver, gold si space grey.

 

sursa foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *