Google adăuga opțiunea de dual boot Windows 10 pe Chromebook

Inginerii gigantului din Redmond lucrează la o noua opțiune: dual boot  Windows 10 pe Chromebook. Denumita “Campfire” noua caracteristica dorește sa vina in întâmpinarea utilizatorilor care doresc sa utilizeze sistemul de operare Windows 10 pe laptop-urile produse de Google.

Comunitatea XDA Developers afirma ca Google este in proces de acreditare a componentelor hardware, fapt ce le va permite sa introducă o noua alternativa a sistemului de operare existent Chrome OS. Primele referințe cu privire la Windows Hardware Certification Kit au fost descoperite în cele mai noi versiuni ale sistemului de operare Chrome OS.

Suportul dual boot ar putea fi implementat în curând la seria Pixelbook, deoarece inginerii Google fac eforturi susținute pentru ca noua caracteristica din codul sursa sa fie aprobata de către Microsoft.

Instalarea Windows 10 pe un Chromebook va necesita un spațiu de stocare suplimentar, astfel că este puțin probabil ca dispozitivele cu spațiu de stocare de 16 GB să poată efectua dual-boot Windows 10.

XDA-Developers menționează faptul ca in noua versiune a “codului sursă” Chromium, dispozitivele vor trebui să aibă la cel puțin 40 GB de spațiu de stocare pentru a permite instalarea Windows 10.

sursa imagini

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *