Vezi cine produce smartphone-ul cu cel mai simpatic “notch”

Marea provocare a anului 2018 pentru producătorii de smartphone-uri premium, a reprezentat găsirea unei soluții care sa împace atât partea design-ului cât și partea tehnica.

“Notch-ul” reprezinta zona de demarcație superioara a device-urilor, care integrează camera de selfie, senzorul de proximitate și difuzorul. Urmând trendul “infinity display” producătorii au încercat sa ofere o soluție optima, astfel încât procentul screen-to-body ratio sa fie cât mai ridicat.

Insa, dupa cum majoritatea dintre voi ati sesizat deja, display-ul terminalelor de top arata total inestetic.

Dorind sa rezolve aceasta problema, chinezii de la Oppo au prezentat următoarea nava amiral din portofoliu – Oppo F9, care ridica ștachetă, integrând elementele cheie din zona superioara, într-o demarcație aproape insesizabila.

Oppo denumește soluția “Waterdrop Screen”, atingând un procent foarte ridicat (90.8%) screen-to-body ratio.

Dupa cum se poate observa, terminalul arata excepțional, display-ul generos oferind o experiență de utilizare completa. Chinezii nu au dat greș nici la partea din spate, integrând perfect cele doua camere de fotografiat, LED flash-ul și senzorul de amprenta. Device-ul va fi disponibil în trei culori: Sunrise Red, Twilight Blue and Starry Purple.

Echiparea Hardware

Smartphone-ul este echipat cu un display IPS LCD cu diagonala de 6.3 inch, ce oferă o rezoluție de 1080 x 2280 megapixeli, cu o densitate a pixelilor de 400 ppi. Display-ul terminalului este protejat de cea mai noua soluție oferita de Corning – Gorilla Glass 6.

Puterea de procesare a device-ului este asigurata de cipul Mediatek Helio P60 cu opt nuclee, alături de 6 GB memorie RAM.

Camera principala de 16 megapixeli oferă o deschidere focala de f/1.9. Surpriza vine însă de la camera de selfie, care este capabila sa captureze fotografi la 25 megapixeli.

Terminalul nu este certificat pentru rezistenta la apa și praf, însa compensează la capitolul autonomie. Acumulatorul de 3500 mAh va oferi energie suficienta pentru o zi și jumătate.

Toate detaliile le vom afla după 15 August, atunci când Oppo va prezenta în cadrul unei conferințe dedicate cel mai nou vârf de gama din portofoliu.

sursa text și foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *