Vezi cat costa primul SSD de 4 TB produs de Samsung

In 2006, Samsung prezenta publicului larg primul SSD cu capacitate totala de 36 GB, schimbând definitiv experiența de utilizare a PC-ului/Laptop-ului. La 12 ani distanta, sud-coreeni, prezintă primul SSD dedicat utilizatorilor obișnuiți ce oferă o capacitate de stocare de 4 TB, adică 4.000 GB. Wait… what ??!! 

Noul hard disk folosește ultima arhitectura (3D V-NAND) in materie de memorie flash (non-volatile). Noua tehnologie permite păstrarea datelor chiar și in lipsa alimentarii cu energie electrica. Datorita aranjamentului de tip vertical al celulelor, SSD-ul produs de Samsung oferă capacitate extinsa de stocare. In plus, performante cresc, iar consumul de energie este substantial redus.

Având viteze de 540 MB/s la scriere și 520 MB/s la citire, noul hard disk va oferii performante net superioare in comparație  cu predecesorul disk cu capacitate de 2 TB (Samsung 850 Pro).

Samsung oferă 3 ani garanție 

Alta caracteristica foarte interesanta este durata de viata a SSD-ului. Este cunoscut faptul ca durata de viata a unui SSD este influențată in mod direct de numărul ciclurilor de scriere a informației pe celulele non-volatile. Samsung spune ca noua tehnologie pe 4 biți, oferă o protecție mai buna a celulelor, ceea ce înseamna o durata de viata mai mare a SSD-ului.

Chiar dacă nu au oferit informații concrete legate de prețul de comercializare, sud-coreeni au declarat ca noul SSD “nu va avea un preț ridicol de mare”.

 

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *