US Military a ordonat dezactivarea semnalului GPS la toate dispozitivele wearable

Trupele americane care își desfășoară activitatea in teatrele de operațiuni din afara SUA au fost notificate sa isi dezactiveze semnalul GPS ale dispozitivelor wearable personale. 

Departamentul Apărării SUA (DOD) a trimis un ordin care ii vizează pe toți soldații ce servesc in afara granițelor. Mai exact, soldații americani au fost înștiințați sa își dezactiveze semnalul GPS de la toate smartphone-urile personale, ceasurile inteligente, brățări fitness sau alte gadget-uri ce folosesc serviciul de geo-locație.

Măsura vine pe fondul unui raport transmis de Pentagon către Departamentul Apărării. Raportul arata ca dispozitivele personale utilizate de soldații americani au dezvăluit mișcările de trupe pe teritoriul Siriei și a Afganistanului.

Aceste dispozitive pot expune informații personale, locații, rutine și numărul efectivelor de personal al armatei, existând posibilitatea de a genera consecințe de securitate nedorite pentru SUA.

Se arata in comunicatul transmis de Pentagon.

La începutul acestui an, Strava, una dintre cele mai populare aplicații din domeniul Fitness & Health a prezentat prima harta golbala interactiva, ce prezenta tipare, rutine, locații și alte înregistrări ale utilizatorilor ce foloseau aplicația in timpul exercițiilor sau antrenamentelor.  Aceasta harta a inclus și activitatea soldaților americani din bazele teatrelor de operațiuni.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *