Alcatel a lansat un telefon ieftin, având o configurație relevanta pentru 2018

Francezii de la Alcatel, brand deținut de Nokia, au lansat un smartphone ieftin, însa, cu o configurație hardware mai mult decât decenta.

Alcatel 7 mizează pe doua aspecte extrem de importante: prețul de comercializare – 180 $ (SUA) plus o configurația hardware care promite sa nu dezamăgească. Conform “casetei tehnice”, Alcatel 7  va îndeplinii cu brio task-urile zilnice ale unui utilizator obișnuit sau chiar entuziast.

Privit de la exterior, device-ul cu grosime de 8.6 mm nu va fi remarcat din perspectiva unui design inovator. Fiind un telefon de buget redus, inginerii nu au optat pentru ultimul trend: display “Infinity”. Zonele de demarcație a ecranului fiind prezente atât în partea superioara cât și în partea inferioara.

Display-ul IPS de 6 inch, cu rezoluție 1080 x 2160 (2k) și o densitate a pixelilor de 402 ppi, promite sa ofere o experiența de utilizare medium spre premium.

Surprinzătoare este însa configurația terminalului, Alcatel 7 avânt integrate componente ce depășesc clasa medie a smartphone-urilor.  Puterea de procesare a device-ului este asigurata de un cip  Mediatek (Mt6763T) cu opt nuclee, alături de 2 GB memorie RAM. Smartphone-ul oferă o capacitate de stocare de 32 GB ce poate fi extinsa cu ajutorul cardului microSD.

Trebuie notat faptul ca Alcatel a ales sa integreze doua camere principale de fotografiat, setup pe care il regăsim de regula doar la telefoanele premium. Așadar, camera principala captează fotografii la 12 megapixeli, având o deschidere focala f/2.2, fiind completata de camera secundara (2 mega pixeli) utilizata pentru a oferi perspectiva de “de adâncime”.

Mai merita menționat faptul ca Alcatel 7 are integrat senzor de amprenta, tradiționala mufa jack și un acumulator de 4000 mAh.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *