Seful departamentului de securitate paraseste Facebook

Alex Stamos, aflat in poziția de CSO (Chief Security Office) încă din 2015, a anunțat ca părăsește gigantul social media. Fostul număr trei al companiei, a anunțat ca va prelua o poziție de profesor asociat in cadrul Universității Stanford.

Mutarea vine pe fondul celei mai tumultuoase perioade din istoria companiei. Facebook s-a confruntat cu scandaluri de securitate, ce au decredibilizat platforma social media.

Mai mult, ca urmare a informațiilor apărute in presa, Mark Zuckerberg a fost audiat in fata senatului american precum și in fata comisiei de parlamentari reprezentativi ai UE.

Pe scurt, Facebook a fost acuzata ca a permis dezvoltatorilor sa culeagă informații ale utilizatorilor fără ca aceștia sa își dea acordul.

Alex Stamos implicat într-un nou scandal care afectează și mai mult Facebook

Alex Stamos, cel care a fost răspunzător de tot ce înseamnă securitate la Facebook, alege sa părăsească compania la numai o zi după ce gigantul din Menlo Park a dezvăluit faptul ca platforma a coordonat o campanie de dezinformare publica (fake news), in care Stamos a jucat un rol-cheie.

“Chiar dacă nu voi mai avea plăcerea de a lucra alături de prietenii mei la Facebook, sunt motivat de faptul ca încă mai exista oameni dedicați, alături de care împărtășesc aceeași pasiune: securitatea informatiei” a notat fostul sef al departamentului de securitate Alex Stamos intr-o postare pe pagina personala.

Intr-un interviu acordat pentru publicația NY Times, Alex Stamos a declarat ca odată cu noul rol de la Universitatea Stanford, va continua lupta cu dezinformarea și știrile false in cadrul unei echipe de cercetare.

 

sursa text si foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *