WhatsApp introduce o noua optiune: videocall pentru grupuri

 

In cadrul conferinței anuale F8 găzduite de Facebook, care aduna cei mai buni programatori și dezvoltatori software, WhatsApp (companie preluata de Facebook) a prezentat o noua caracteristica interesanta: posibilitatea de a efectua apel de tip video-call pentru grupuri.

Indiferent de locația fizica, pana la patru persoane pot utiliza simultan apelul video, partajând in cadrul conversației fișiere de tip text, multimedia sau chiar locația. WhatsApp spune ca a proiectat o soluție care va oferi o experiența premium pentru toți utilizatorii. Astfel, calitatea convorbirii și a imaginii transmisa live intre membrii grupului nu va mai fi condiționata de calitatea semnalului WiFi, EDGE, 3G sau 4G.

De asemenea, ca și in cazul conversațiilor de tip text, apelurile video sunt criptate end-to-end.

La începutul acestui an, Whats App a anunțat o noua statistica uluitoare: peste 1.5 miliarde de utilizatori accesează cel putin o data pe luna aplicația de mesagerie.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *