Electric Castle 2018 – Prima scena ECO din Romania

Organizatorii Electric Castle anunţă că ediţia 2018 va avea o scenă 100% eco, prima de acest gen de la un festival de muzică din România, că paiele din plastic pentru băuturi vor dispărea, iar cei ce pedalează înspre Bonţida, comuna ce găzduieşte pentru a şasea oară festivalul, vor avea acces gratuit.

Ediţia Electric Castle (EC) din acest an se va desfăşura între 18 şi 22 iulie la Bonţida, judeţul Cluj.

„În 2018, Electric Castle este primul festival de muzică din România care va avea o scenă 100% alimentată din surse de energie regenerabilă. EcoStage va fi adusă din Franţa şi este alimentată cu curent provenind de la panouri voltaice în proporţie de 50%, restul necesarului fiind acoperit de energia kinetică produsă printr-o instalaţie din două biciclete pe care publicul e invitat să pedaleze“, precizează organizatorii EC.

Potrivit acestora, anul acesta va fi prima ediţie când paiele de plastic pentru băuturi nu vor mai fi folosite. Iar, pentru al patrulea an consecutiv, orice festivalier dispus să renunţe la confortul transportului auto sau aerian poate deveni unul din EcoAmbasadorii festivalului cu condiţia să dovedească că a pedalat pe o distanţă de cel puţin 250 km.

La EC 2018 nu contează punctul de pornire înspre festival, însă la final numărul de kilometri înregistraţi în aplicaţia care monitorizează traseul trebuie să fie de minim 250. Înscrierile în program sunt deschise până în data de 20 iunie, pe site-ul mainoi.ro. „Electric Castle încearcă să sensibilizeze opinia publică şi factorii de decizie să investească mai mult în infrastructura specială, care ar permite ciclismului să devină o reală alternativă de transport în România“, mai susţin cei de la EC.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *