Samsung oprește actualizările software pentru toate smartphone-urile Galaxy S6

 

Lansat pe 10 aprilie 2015, Samsung Galaxy S6 a reprezentat un salt spectaculos realizat de Samsung: de la plastic și kitsch (Galaxy S5) la carcasă metalică, sticlă și design modern. Galaxy S6 a pregătit astfel, calea dispozitivelor ulterioare ce urmau să fie lansate de Samsung, sud-coreeni păstrând în linii mari design-ul și la viitoarele generații Galaxy.

Chair dacă terminalul este competitiv și astăzi din punct de vedere al echipării hardware (display Ultra HD cu diagonala de 5.1 inch, procesor cu opt nuclee și 3 GB memorie RAM) Samsung a decis ca odată cu lansarea terminalelor Galaxy S9 să sisteze definitiv suportul pentru smartphone-ul S6.

Cum toate lucrurile bune au și un sfârșit, Samsung a anunțat că nu va mai oferi suport și actualizări software pentru sistemul de operare Android instalat pe device-urile Galaxy S6. Asta nu înseamnă că utilizatorii nu vor mai putea utiliza terminalele, ci doar că din punctul de vedere al Samsung, smartphone-urile și-au încheiat “ciclul” de existență, eforturile programatorilor concentrându-se de acum pe terminalele de top: S7, S8 și S9.

AndroidCentral notează că Samsung a eliminat definitiv device-urile S6 din lista de suport software de pe site-ul oficial, menționând că acest lucru este însă inevitabil, mai ales pentru companiile care lansează anual vârfuri de gamă mai puternice și mai competitive.

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *