Microsoft amână actualizarea Windows 10 din cauza unor erori de tip Blue Screen of Death

Microsoft intenționa să lanseze următoarea versiune a sistemul de operare Windows 10 – Redstone săptămâna trecută, însă din cauza multiplelor erori, gigantul din Redmond a fost nevoit să amâne lansarea.

Contrar așteptărilor, Microsoft nu a apelat la pachetul de actualizări Windows Update (menit să remedieze erorile și problemele de securitate), decizând să amâne lansarea până când noua versiune va integra direct în codul sursă remedierile la erorile de tip Blue Screen of Death.

“Am decis să amânăm lansarea sistemului de operare, deoarece noua instanță a Windows 10 – Redstone cauza multe erori de tipul BSOD” a declarat Dona Sjar, Head of Windows Insider Program. “În loc să creăm un pachet de actualizări cumulative pentru a rezolva aceste probleme, am decis să creăm o nouă construcție cu remedierile incluse.”

Microsoft nu a dezvăluit motivul exact al bug-ului care cauza erorile de tip BSOD.

Windows Insider, sau cercul restrâns de pasionați și experți în Windows 10 au totuși access la ultima versiune a sistemului de operare Windows 10, aceștia având ca scop testarea și expunerea eventualelor erori.

Chiar dacă deocamdată Microsoft nu a oferit detalii cu privire la denumirea oficială a următoarei versiuni a sistemului de operare Windows 10, surse familiare Microsoft susțin că următorul release va pura numele generic de Windows 10 April 2018 Update.

Windows 10 Redstone – cele mai importante noutăți:

Timeline – o noutate absolută ce permite utilizatorului să își continuie munca pe mai multe dispozitive. Utilizatorul va avea posibilitatea de a lucra pe laptopul personal, continuând munca pe laptopul de la servici fără a mai fi necesar transferul informațiilor de la un dispozitiv la altu.

Dictation – cu ajutorul asistentului virtual Cortana, utilizatorul are posibilitatea de a dicta informația verbal, asistentul preluând-o, transpunând-o în format text pe dispozitiv.

Sets – este dedicat utilizatorilor care beneficiază de subscripția Office 365. Noua caracteristică oferă utilizatorului posibilitatea de a integra într-o singură aplicație (ex Word) “ferestre” multiple spre diverse alte aplicații sau site-uri web. Astfel, în aceiași aplicație utilziatorul poate comuta rapid între diverse ferestre (site-uri web, schițe, aplicația de calcul Excel sau prezentări PowerPoint)

HDR Suport – dorind să ofere o experiență de utilizare cât mai plăcută, Microsoft introduce funcția HDR (High Dynamic Range). Astfel, utilizatorul va avea posibilitatea de ajusta culorile, obținând astfel o imagine mai luminoasă cu mai multe detalii.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *