Casio prezintă o versiune mai ieftină ceasului inteligent Pro Trek Smart Outdoor

Casio lansează un nou smartwatch dedicat persoanelor angrenate în activitățile de tip outdoor. Noul dispozitiv nu prezintă modificări la partea de design față de actualul vârf de gamă, oferind aceleași caracteristici și specificații cu excepția unui singur lucru: costă mai puțin cu 100 $.

Noul model Pro Trek Smart Outdoor Watch va fi comercializat de cei mai importanți retaileri online pentru suma de 399 $ (cu 100 de dolari mai puțin față de actualul vârf de gamă ce a fost prezentat abia în luna Ianuarie).

Singurele diferențe între versiunea mai ieftină și cea de top sunt următoarele: butoanele exterioare nu mai conferă aderență sporită în cazul utilizării cu mănuși de protecție, încuietoarea nu este realizată din oțel inoxidabil, iar nuanța portocalie este realizată din rășină (în loc de vopsea).

Casio a personalizat device-ul, deservind foarte bine utilizatorul în  activitățile de tip outdoor. Astfel, smartwatch-ul include funcții precum navigație și cartografiere prin GPS, senzor altimetru, barometru și busolă, înregistrând și furnizând utilizatorului date și statistici referitoare la activitatea sportivă intreprinsă. Așa cum era de așteptat, ceasul inteligent este foarte robust, oferind rezistență sporită la contactul cu obiectele contondente sau lichide.

Știai că?

Modelul G Shock, dezvoltat de Casio este folosit în prezent de soldații marinei americane US NAVY.

Același model a fost proiectat și testat pentru a supraviețui unui căzături de la 10 metrii înălțime.

În 1991 Casio a prezentat primul ceas cu ecran LCD care avea funcții precum de calendar, cronometru și autonomie a bateriei.

 

sursa 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *