Huawei P20Pro este răspunsul chinezilor la iPhone X și Galaxy S9+.

Huawei urmează să prezinte oficial următorul vârf de gamă – P20 Pro. Device-ul se dorește a fi un competitor direct pentru iPhone X (Apple) și Galaxy S9+ (Samsung).

Ultimele fotografii distribute de surse reputate în domeniu, prezintă device-ul în toată splendoarea sa: display “Infinity” delimitat în partea superioară de senzorul de proximitate și camera de fotografiat, iar în partea inferioară de amplasarea senzorului de amprentă.

Fiind un terminal de top, se poate observa atenția chinezilor la detalii: carcasă metalică alături de sticlă finisate premium, oferind impresia unui terminal high-end încă de la prima vedere.

Display:

OLED cu diagonala de 6.1 inch cu rezoluție Full HD+ (1080 x 2240 pixels).

Camera:

Camera sau camerele principale de fotografiat (trei la număr, da! TREI) ar urma să înregistreze la rezoluții cu adevărat spectaculoase – 40 megapixeli.

Alte detalii interesante ar fi: slow-motion la 960 de cadre pe secundă și 24 megapixeli pentru selfie-camera.

Hardware:

Puterea de procesare este asigurată de un cip cu opt nuclee – Kirin 970, alături de 6 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare de 128 GB va putea fi extinsă cu ajutorul cardului microSD.

Bateria terminalului ar fi alt mare avantaj în fața competitorilor: 4000 miliamperi, ce ar urma să asigure o autonomie de minim 2 zile de funcționare.

Chinezii de la Huawei mizează și pe un alt factor important: preț competitiv – 900 euro, față de 1160 euro pentru Apple X și 959 euro pentru S9+.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *