Elon Musk a primit aprobare pentru a lansa 4425 de sateliți în spațiu

sursa: spacex.com

Comisia Federală de Comunicații din SUA (FCC) a aprobat cererea depusă de compania Space X privind lansarea în orbită a nu mai puțin de 4425 de sateliți.

Acordul încheiat între FCC si Space X este unul istoric, fiind primul de acest fel. FCC oferă astfel posibilitatea unei companii private de a dezvolta o constelație de sateliți în jurul Pământului. Sateliții vor avea un scop precis: asigurarea serviciilor de bandă largă (satellite broadband).

“Aceasta este prima aprobare a unei constelații de sateliți licențiată de guvernul Statelor Unite. Proiectul vizează furnizarea de  servicii de bandă largă utilizând o nouă generație de tehnologii. Space X a propus un număr de 4425 de sateliți ce vor folosi frecvențele Ka 30 GHz și Ku (11/14 GHz) pentru a furniza conectivitate globală la internet” se arată în comunicatul oficial remis de FCC.

sursa: spacex.com

Planul celor de la SpaceX este de a crea o reţea de sateliți care să se deplaseze continuu şi în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanenţă orice loc de pe Pământ.

Oamenii lui Elon Musk trebuie să configureze sateliţii astfel încât aceştia să se mişte în permanenţă şi sincronizat în jurul Pământului.

O altă problemă majoră va fi reprezentată de antenele folosite pentru recepţionarea semnalului. Acestea vor trebui să se conecteze rapid de la un satelit la altul, pentru a fi în contact cu cel mai apropiat satelit, notează Digi24

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *