Bun, Biserica Anglicană acceptă plata donaților cu ajutorul terminalelor mobile

Având în vedere trendul global de a renunța la bancnote și monede în detrimentul plăților electronice, una dintre instituțile care se baza cel mai mult pe donațiile numerar ale credincioșilor adoptă o schimbare radicală.

Biserica Anglicană dorește să introducă mii de terminale pentru cardurile și device-urile contactless, în efortul de a actualiza procesul benevol al donației venit din partea credincioșilor/simpatizanților.

Nu mai puțin de 16.000 de lăcașe de cult, Biserici, catedrale și alte instituții aparținătoare Bisericii Anglicane vor accepta donațiile în format electronic, inclusiv plata cu ajutorul device-urilor care folosesc sistemul de operare iOS (ApplePay) sau Android (GooglePay).

“Biserica noastră încearcă să revoluționeze modul prin care credincioșii contribuie la buna desfășurare a activităților ecleziastice” a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Anglicane.

Terminalele ce vor fi distribuite în lăcașele divine sunt capabile să realizeze conexiuni atât cu device-urile smart, carduri cât și cu alte dispozitive capabile să transmită date cu ajutorul frecventelor radio (RFID) sau NFC.

Unul dintre preoții care slujesc în Biserica Sfântul George, aflată în comitatul Lincolnshire a declarat că

“Uneori enoriașii se pot afla în imposibilitatea de a face o donație numerar, așa că posibilitatea de a efectua o plată electronică rapid și în siguranță este binevenită”

Dacă nu știați:

Biserica Anglicană este o biserică istorică, despărțită de Roma în timpul Reformei protestante, în Anglia, prin ruptura regelui Henric al VIII-lea cu papa Romei.

Primii misionari în Anglia au fost monahii celți: irlandezi, scoțieni și bretoni. Prima mențiune a unui episcop englez datează de la Sinodul de la Arles din anul 314.

Arhiepiscopul de Canterbury e întâi-stătătorul provinciei sale, Anglia, precum și președintele consiliului episcopilor anglicani din lumea întreagă, fără însă a avea peste ei un rol, altul decât onorific, primus inter pares.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *