Samsung Galaxy Note 8 împrumută caracteristici patentate de Apple?

 

După scandalul din 2013, când Apple i-a acuzat (câștigând în instanță) pe cei de la Samsung pentru încălcarea unor patente, compania sud-coreeană a decis să se axeze mai mult pe partea de invenții, introducând caracteristici inovatoare. Astfel, caracteristicile implementate la smartphone-urile marca Galaxy (scanner-ul de iris, senzorul heart rate și curbarea ecranului) au ținut capul de afiș, aducând un capital de imagine uriaș producătorului sud-coreean.

Însă, raportul publicat de The Investor pretinde că următorul vârf de lance din portofoliul celor de la Samsung – Galaxy Note 8 – va împrumuta o caracteristică implementată de Apple încă din 2015. Mai exact, Samsung dorește să implementeze tehnologia 3D Touch, adică un ecran sensibil la presiune, care va permite utilizatorului să acceseze meniurile contextuale ale aplicațiilor printr-o atingere mai accentuată a display-ului.

Prin noul display pregătit de Samsung, care va detecta nivelul de presiune a degetului, se dorește înlocuirea funcționalității butonului HOME, oferind utilizatorului mai multe posibilități de navigare, inclusiv scurtături spre diverse caracteristici și opțiuni.

Deocamdată nu este clar dacă noul display va fi sensibil la presiune în întregime sau va deservi doar zona inferioară care în prezent se regăsește la device-ul Galaxy S8. Copierea patentului prezentat de Apple nu este însă cel mai rău lucru pregătit de Samsung. Conform aceluiași raport, Samsung intenționează să denumească tehnologia în mod identic cu cea a rivalilor de la Apple – 3D Touch.

Așteptat să fie prezentat oficial pe data de 23 August, viitorul vârf de gamă al celor de la Samsung – Galaxy Note 8 – va avea un display Super AMOLED de 6.3 inch protejat de sticla Gorilla Glass 5, produsă de Corning. Device-ul va fi rezistent la apă și praf, având certificarea IP68, care garantează “supraviețuirea” terminalului până la 30 de minute sub apă.

Puterea de procesare a smartphone-ului va fi garantată de un cip cu opt nuclee – Snapdragon 835 alături de 6 GB memorie RAM. Camera principală de 12 megapixeli (dual-lens) integrează detectarea facială cu auto-focalizare, zoom optic 3X și dual LED flash. Camera secundară va avea 8 megapixeli cu o deschidere de 1/7f.

Alte caracteristici interesante ar fi scanarea irisului, senzor de amprentă, heart rate, USB 3.1 type C și încărcare wireless.

sursa foto

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. Bogdan says:

    In speranta ca nu vor mai fi probleme cu bateria……va fi un super device.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *