Nokia prezintă următorul vârf de gamă din portofoliu – Nokia 8

Chiar dacă au fost cumpărați de Microsoft, Nokia produce în continuare smartphone-uri sub sigla proprie. Ultimul pariu făcut de finlandezi pare a fi destul de serios – Nokia 8 se dorește a fi vârful de gamă din portofoliul companiei, concurând de la egal la egal cu Samsung Galaxy S8 și OnePlus 5.

Nokia se bazează pe nostalgia fainilor, pregătind un smartphone orientat spre experiența de utilizare și pasionații de social media.

Nokia 8 se dorește a fi un telefon de top, astfel la capitolul design finlandezii plusează cu un aspect minimalist dar elegant în același timp. Carcasă metalică, finisată dintr-un bloc singular de aluminiu oferă încă de la prima vedere sentimentul că ai în față ta un telefon cu adevărat premium.

Display-ul ce măsoară 5.3 inch în diagonală, cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, este încastrat în marginile subțiri ale carcasei, însă nu îndeajuns de subțiri pentru a oferi efectul “infiniti” regăsit la Galaxy S8.

Puterea de procesare a terminalului este asigurată de cel mai performant cip cu opt nuclee produs de Qualcomm – Snapdragon 835, alături de 4 GB memorie RAM pentru modelul cu capacitate de stocare de 64 GB și 6 GB memorie RAM pentru modelul cu capacitate de stocare de 128 GB. Soluția grafică este oferită de Adrneo prin cipul 540.

La capitolul plusuri device-ul nu stă deloc rău: difuzoare stereo Nokia OZO audio, patentate de Dolby, acumulator de 3090 miliamperi și Bluetooth 5.0.

Camera, camerele principale de fotografiat au 13 megapixeli cu deschidere focală f/2.0, folosind lentile produse de Carl Zeiss ce permit realizarea fotografiilor de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminat insuficient. La partea video smartphone-ul plusează din nou, fiind capabil să înregistreze la rezoluția 4k. Una dintre cele mai interesante caracteristici este posibilitatea de a filma simultan cu camera principală și camera secundară, efectul fiind cu adevărat spectaculos.

Device-ul va rula cel mai nou sistem de operare produs de Google – Android Nougat 7 și va putea fi comercializat pentru suma de 600 euro.  Nokia anunță că va onora primele comenzi începând cu luna Septembrie

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. balinez says:

    Frumos articol…astia de la Nokia se pare ca incearca sa miste una alta…nu se lasa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *