Microsoft pregătește o nouă versiune Outlook.com

Microsoft a lansat o nouă versiune beta pentru serviciul de email Outlook.com. Actualizarea folosește o interfață web mai familiară pentru utilizator, iar funcțiile de căutare și filtrele personalizate sunt mai rapide și intuitive. 

Unul dintre filtrele “cheie” este conversation-style inbox. Noua interfață facilitează urmărirea unui șir de mesaje într-un folder comun, utilizatorului fiindu-i mult mai la îndemână să caute în șirul conversațional unul sau mai multe elemente. Noua schimbare este bine-venită, mai ales datorită faptului că Outlook a “câștigat” treptat reputația de serviciu de email complet depășit.

Actualizarea va facilita și manipularea fotografiilor. Astfel, Outlook va stoca toate fotografiile trimise sau recepționate de utilizator într-un singur loc, economisind timp atunci când utilizatorul dorește să acceseze o anumită imagine trimisă sau primită într-un șir de conversații.

Altă actualizare interesantă ar fi Quick Suggestions. Caracteristica bazată pe localizarea geografică a utilizatorului va oferi sugestii asupra locațiilor de interes: restaurante, cafenele, baruri etc. Astfel dacă în conversație vrei să îți inviți prietenii la un bar, Outlook îți va recomanda o locație bazată pe rating-ul oferit de alți utilizatori, furnizând totodată adresa și numărul de telefon.

Outlook dorește să ofere o experiență de utilizare cât mai plăcută, oferindu-i în acest sens utilizatorului posibilitatea de a-și personaliza contul de email. Utilizatorul are de acum posibilitatea de a marca contactele sau folderele ca și “favorite”, fiindu-i mult mai ușor să le acceseze din meniul contextual. Și cum internetul în 2017 nu există fără îngrăditele emoticoane și GIF-uri, Outlook a  integrat în conversații un set nou de imagini menite să reprezinte anumite stări de spirit sau sentimente.

sursa foto

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *