Google celebrează Hip Hop-ul cu un Doodle cool

Doodle-ul interactiv comemorează 44 de ani  de aniversarea de la momentul în care DJ-ul Kool Herc a lansat genul Hip Hop

În colaborare cu artistul grafic Cey Adams, Google prezintă un Doodle interactiv care oferă utilizatorului posibilitatea de a realiza propriile remix-uri utilizând cele mai faimoase piese ale genului Hip-Hop.

Utilizatorii care doresc să își măsoare talentul de DJ, trebuie să acționeze platanul central al Doodle-ului, inițializând astfel un tutorial video care prezintă pe scurt istoria Hip-Hopului precum și mecanismul de funcționare al celebrului pick-up. Odată parcurs tutorialul, utilziatorul poate alege dintr-un set reprezentativ de vinil-uri piesele pe care vrea să le mixeze.

Pentru a oferii o experiență cât mai autentică, Google oferă utilizatorului posibilitatea de a jongla cu BPM-ul (beats per minute, adică bătăi pe minut), CROSSFADER (utilizat pentru a mixa beat-urile) și bineînțeles mixajul de viniluri.

Chiar dacă nu este primul proiect de acest gen dezvoltat de Google, un reprezentat al companiei a declarat că acesta a fost cel mai complex proiect pe care compania l-a integrat într-un Doodle.

“Nu am mai realizat până în prezent un Doodle asemănător. Atât dificultățile tehnice, precum și selecția pieselor audio au reprezentat cu adevărat o provocare pentru mine și echipa mea” a declarat Perla Campos, inginer din cadrul echipei Doodle.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea accesează pagina principală a motorului de căutare și începe distracția!

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *