Fulger McQueen prinde viață în cea mai recentă jucărie marca Cars

Trilogia Cars  produsă de studiourile de animație Pixar a avut un succes uriaș datorită unui lucru cât se poate de simplu: convingerea unanimă că autovehiculele pot avea sentimente.

Oamenii au cochetat dintotdeauna cu ideea de a atribui unei mașinării inerte sentimentele și însușirile umane. Astfel au luat viață primii roboți care imitau gesturile și caracteristicile omului. Însă dincolo de aspectul mecanic, mașinăriile aveau nevoie de una dintre caracteristicile de bază ale omului: emoția.

Fulgerul-McQueen-Cars (1)

Cars a preluat o idee arhi-exploatată deja în zona filmelor de acțiune și suspans (cursele între autovehicule), adăugând două elemente care au dat viață peliculei: animația și emoțiile mașinăriilor. Astfel, au luat naștere îndrăgitele personaje: Fulger McQueen, Doc Hudson, Sally Carrera și echipa.

Cars

După un astfel de succes era normal să apară pe piață suvenirurile dedicate fanilor, însă de cele mai multe ori, chiar dacă jucăriile imitau la perfecție aspectul fizic al personajelor principale, acestora le lipsea elementul cel mai important din animație: emoția.

Identificând acest neajuns, compania Sphero a colaborat cu inginerii Disney, realizând o jucărie perfectă: Fulgerul McQueen „în carne și oase”.  Jucăria realizează o serie complexă de mișcări (similare cu cele din animație), în plus conversează și empatizează cu utilizatorul prin diferite gesturi expresive ale ochilor.

Fulgerul-McQueen-Cars (3)

Jucăria poate fi controlată atât tactil, simple atingeri ale diferitelor componente ale caroseriei cât și prin intermediul unei aplicații, care oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza după bunul plac gesturile și reacțiile Fulgerului.

Tehnologia vine însă la pachet cu un preț (299 $ în SUA), însă pentru fanii consacrați ai animației, acest lucru nu va fi un impediment.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *