Zi istorică – Moneda virtuală Bitcoin a depășit valoarea aurului

Bitcoin

Pentru prima dată în istorie, moneda virtuală Bitcoin este mai valoroasă ca aurul
Zi istorică pentru moneda virtuală Bitcoin! Astăzi pentru prima dată un Bitcoin a depășit valoarea prețiosului element chimic cu numărul atomic 79, Au – Aur.
Conform bursei de valori, cea mai populară monedă virtuală a depășit în valoare o uncie de aur. Așadar o zi mai puțin propice pentru unul dintre cele mai valoroase metale de pe Pământ s-a transformat într-o zi de mare succes și istorică în același timp pentru moneda virtuală Bitcoin.

Indicele bursier CoinDesk Bitcoint (BPI) urmărește fluctuația monedei virtuale, care a crescut de la 200 $ în iulie 2016 până la 1.238 $ în prezent, depășind cu aproape 1 dolar valoarea unei uncii de aur (cotată la 1.237 $).

Ce este un Bitcoin ?

Conform propriului site, Bitcoin este o reţea ce oferă un nou sistem de plată complet digital. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat, susținut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau alți intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare, bani cash pentru Internet.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *