Vezi cum arată prima casă din lume realizată cu ajutorul imprimantei 3D

3d-print-casa (1)

PREMIERĂ – Vezi cum arată prima casă din lume realizată cu ajutorul imprimantei 3D

Tehnologia imprimării 3D a prins atât de tare la public, încât comercianții au ajuns să se întreacă între ei, prezentând cele mai interesante și provocatoare domenii, unde imprimarea 3D poate face diferența. Dacă la început v-am prezentat bustul 3D al fostului președinte american – Barack Obama și protezele menite să facă mai ușoară viața semenilor noștri și a necuvântătoarelor, astăzi am să vă prezint prima casă din lume construită cu ajutorul imprimantei 3D.

Localizată în Rusia, casa ce măsoară 37 metri pătrați a fost realizată în 24 de ore.

3d-print-casa (4)

Compania Apis Cor a folosit o imprimantă 3D direct pe șantier, realizând în timp record o locuință cu un design modern. Structura de rezistență, pereții și compartimentarea interiorului au fost ridicate de imprimanta 3D care a folosit un amestec special de ciment. Ferestrele, ușa principală de acces, decorativa exterioară, alături de restul accesoriilor au fost montate în aceeași zi de constructor, locuința fiind finalizată în 24 de ore de la startul proiectului.

3d-print-casa (2)

Interiorul imobilului, compartimentat compact găzduiește un hol, spațiu sanitar, bucătărie și dormitor. Constructorul spune că locuința prezintă o garanție de funcționare de până la 175 de ani.

“Scopul nostru este acela de a rezolva problema spațiilor de cazare din întreaga lume”

Tot proiectul se ridică la suma de 10 000 dolari. Ce zici, merită?

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *