WikiLeaks – Google și Apple declară că au rezolvat o serie din vulnerabilitățile reperate de CIA

CIA_SUA

În urma dezvăluirilor făcute de WikiLeaks, în care organizația de investigații a făcut publice o serie de documente în care arată că Agenția de Informații (CIA) din SUA a dezvoltat o serie de programe menite să exploateze vulnerabilitatea device-urilor, Google și Apple au dat asigurări că utilizatorii lor sunt protejați.

Google, producătorul sistemului de operare (Android) prezent pe majoritatea device-urilor mobile, a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu aceste rapoarte, sugerând faptul că au remediat deja vulnerabilitățile la care fac referire documentele publicate de WikiLeaks.

Heather Adkins, directorul de informații și securitate de la Google a declarat: “Suntem siguri de faptul că actualizările oferite device-urilor Android și Chrome îi protejează în prezent pe utilizatorii noștri de vulnerabilitățile respective”.

Declarația directorului de securitate de la Google vine la scurt timp după ce WikiLeaks a publicat peste 8000 de documente  în care arată cum Agenția de Informații (CIA) exploatează vulnerabilitatea device-urilor și a televizoarelor smart. Conform rapoartelor, cu mici excepții, CIA, poate prelua controlul device-urilor smart: telefoane și televizoare, activând funcția microfon sau video fără ca utilizatorul să știe acest lucru, înregistrând sau captând conversații și imagini după bunul plac, chiar și în cazul în care dispozitivele smart sunt închise.

În mod asemănător gigantului din Mountain View și Apple a oferit o declarație în care arată că cele mai multe vulnerabilități au fost deja remediate, susținând faptul că utilizatorii iOS sunt protejați.

Ambele companii au declarat o parte a breșelor de securitate au fost rezolvate prin intermediul actualizărilor software, însă s-au ferit să arate care este numărul exact al vulnerabilităților remediate și câte au mai rămas active pe device-urile Android, iOS și Chrome.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *