Exploră – O nouă actualizare pregătită de Facebook

Facebook-logo

Versiunea beta a aplicației Facebook dedicată pentru device-urile care folosesc sistemul de operare produs de Google – Android, testează un nou “feed de știri”.

Noua actualizare a aplicației Facebook integrează categoria “Explore” – ce este poziționată în partea inferioară a meniului contextual, alături de categoria Home.

În funcție de aprecierile și afinitățile utilizatorului față de diferite domenii, Explore va afișa conținut relevant pentru utilizator – poze, știri și clipuri video. Astfel, categoria Explore personalizează pentru fiecare utilizator știrile, articolele sau clipurile video, care sunt selectate de un algoritm ce se adaptează constant, învățând preferințele utilizatorilor.

Facebook-Explore (1)

 

Categoria Explore pare a fi mai degrabă o modalitate pentru ca utilizatorii să interacționeze și mai mult cu paginile și conținutul pentru care aceștia manifestă interes. De exemplu, dacă algoritmul detectează o afinitate mai mare a utilizatorului spre sport (ex. campionatul de fotbal din Marea Britanie), îi va fi afișat utilizatorului mai mult conținut relevant (articole, video și poze) pe marginea acestui subiect.

Se cunoaște faptul că Facebook testează mereu diferite caracteristici menite să “provoace” utilizatorul să interacționeze cât mai mult în interiorul rețelei sociale, însă faptul că această nouă opțiune a fost deja implementată pentru toți utilizatorii Android, sugerează faptul că Facebook se gândește serios ca noua caracteristică să fie implementată în rândul tuturor utilizatorilor.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *