Vezi cum arată noul robot marca ASUS

asus-zenbo-taiwan-launch-1

Compania Taiwaneză ASUS a prezentat în cadrul evenimentului Computex un robot dedicat locuințelor. Puterea de procesare a roboțelului simpatic este asigurată de Intel, iar modelul se diferențiază în funcție de capacitatea de stocare – 32 sau 128 GB.

Una dintre caracteristicile cele mai interesante ar fi colaborarea ASUS cu Agenția Națională de Poliție din Taiwan. Mai exact, în cazul unei situații de urgență, printr-o comandă vocală sau un gest, robotul apelează numărul unic de urgențe, transmițând live de la fața locului situația către forțele de ordine.

asus-zenbo-police-video-call

Utilizatorul are posibilitatea de a dispune prin comanda vocală de diferite servicii, inclusiv livrarea produselor alimentare, rezervarea unui taxi, cumpărăturile online, serviciile bancare, curățarea locuinței sau diferite tipuri de jocuri pentru propriul amuzament.

 

Parte din categoria „sarcini obișnuite” sunt comenzile care acționează conținutul media redat pe televizorul SMART, controlul încăperii – lumină, jaluzele, sistem media și supravegherea video – detectarea factorului uman din încăpere. Pe display-ul central, roboțelul simpatic le oferă utilizatorilor sfaturi și sugestii în cazul în care aceștia întâmpină dificultăți legate de anumite probleme.

asus-zenbo-robot-2016-05-30-16-1

ASUS pariază pe vânzările către segmentul mai tânăr al pieței consumatoare de tehnologie, subliniind faptul că robotul folosește un limbaj de programare simplu ce poate învăța cu ușurință mișcările și gesturile unor copii cu vârsta mai mare de 5 ani.

Roboțelul simpatic poate fi folosit și în scopuri educative de către cei mici. Astfel la simpla comandă vocală acesta poate recita poezii, spune povești sau cânta diverse cântece.

Deocamdată ASUS comercializează robotul doar locuitorilor din Taiwan, urmând ca în perioada următoare să livreze și în restul lumii.

sursa foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *