Morgan Freeman  este vocea din spatele asistentului personal pregătit de Facebook

morganfreeman

Unul dintre cei mai bogați pământeni – Mark Zuckerberg – îl are pe cel supranumit Dumnezeu ca asistent virtual.

CEO-ul Facebook a anunțat faptul că vocea din spatele asistentului personal pregătit de Facebook este cea a actorului Morgan Freeman.

Zuckerberg spune că proiectul asistentului virtual a fost inspirat de filmul Iron Man, unde actorul Robert Downey Jr. îi are ca asistent personal pe Jarvis. Interesant este faptul ca starul american care joacă în seria Iron Man i-a cedat în mod gratuit lui Zuckerberg toate drepturile asupra vocii din spatele asistentului virtual, însă boss-ul Facebook a refuzat propunerea.

Însă ce alegere a făcut Facebook! Rețeaua socială l-a cooptat în echipă pe cel supranumit Dumnezeu, datorită vocii lui remarcabile.

Facebook nu a spus dacă l-au plătit sau nu pe Morgan Freeman.

Asistentul Virtual este folosit în prezent doar de un cerc restrâns al angajaților de la Facebook, iar conform zvonurilor, utilizatorul are posibilitatea de a acționa luminile din încăpere, porni/opri muzica și deschide ușa de la garaj direct din aplicația Messenger. Pe lângă răspunsul la întrebările obișnuite, asistentul răspunde prompt chiar și la mesajele text, executând cu rapiditate comenzile trimise de utilizator.

Altă caracteristică interesantă ar fi detectarea facială. Având acces la imensa bază de date Facebook, asistentul folosește tehnica detectării faciale pentru a trimite utilizatorului alerte dacă persoanele cunoscute sau necunoscute au intrat în perimetrul locuinței. Vezi în videoclipul de mai jos toate funcțiile pe care ar urma să le integreze noul asistent pregătit de Facebook.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *