Echipa OurMine a compromis conturile de Twitter de la Marvel Entertainment

marvel-twitter

 

Marvel Comics este compania care i-a adus pentru prima dată în atenția publicului pe super eroii care au marcat generații întregi. Omul Păianjen, X-Men, Cei Patru Fantastici, Captain America, Daredevil, Thor, Hulk și Iron Man sunt câteva dintre cele mai populare personaje ficționale care au avut un succes uriaș la început prin benzile desenate, iar mai apoi prin proiecțiile cinematografice. Compania a fost cumpărată în 2009 de gigantul Walt Disney pentru suma de 4,24 miliarde de dolari.

Mai multe dintre canalele oficiale prin care cei de la Marvel comunicau cu fanii au fost compromise după ce gruparea de “hackeri” OurMine a preluat accesul conturilor de Twitter. Printre conturile compromise se află și cel mai important – Marvel Entertainment, dar și o serie de conturi dedicate celor mai de succes pelicule – Thor, Captain America, Guardians of the Galaxy, The Avengers, Ant-Man, Doctor Strange, The Incredible Hulk și Black Panther.

Mesajul postat de hackeri este identic, informându-i pe cei de la Marvel despre breșa de securitate din sistem.

“Salut, suntem echipa OurMine, nu vă îngrijorați, doar testăm securitatea contului. Pentru ajutor vă rugam contactați-ne la …”

Contactați de Mashable, unul dintre responsabilii atacului a dorit să facă câteva precizări:

„Am vrut să spunem tuturor că nu suntem hackeri (pălării negre), ci mai degrabă consultanți în domeniul securității. Am dorit să expunem vulnerabilitățile de securitate din interiorul Marvel.”

Anul acesta echipa OurMine reușit să compromită mai multe conturi, inclusiv pe cel al CEO-ului Facebook – Mark Zuckerberg și Sundar Pichai – CEO-ul de la Google.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *