Nu rata cea mai apropiată distanță a lunii față de Pământ din ultimii 68 de ani

luna-1

Luna, satelitul natural al Pământului, se va apropia la o distanță istorică față de planeta noastră, fiind cu 45.000 de kilometri mai aproape de Pământ. Acest eveniment astronomic are loc o dată la 68 de ani, culminând cu momentul în care luna se află la cea mai mică distanță față de Pământ.

Evenimentul “Superluna”, așa cum a fost denumit de astronomi, are loc la primele ore ale dimineții zilei de 14 noiembrie. Observată la orizont, luna va avea dimensiuni mărite datorită traiectoriei orbitale în jurul Pământului.

În mod obișnuit traiectoria lunii se află la aproximativ 405.000 de kilometri față de Pământ. Însă în ziua de 14 noiembrie luna se va afla la doar 360.000 de kilometri față de Pământ. La apogeu, corpul celest observat de pe Pământ va fi cu 14 % mai mare și cu 30 % mai luminos.

luna-2

Dacă nu aveți noroc să prindeți vreme bună din locul în care doriți să observați luna, platforma Slooh va transmite în direct momentul în care luna se va afla la distanța istorică față de Pământ.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *